Mail - koraki za uporabo storitve

 

Mail je storitev, dostopna na spletni strani www.simobil.si. Omogoča ti pošiljanje elektronske pošte prek spleta.

1. Uporabniški račun

Za uporabo storitve Mail na spletni strani www.simobil.si potrebuješ uporabniško ime in geslo. Le z njima lahko sistem prikaže tvoj elektronski predal. Z istim uporabniškim imenom in geslom se prijaviš k uporabi vseh Si.mobilovih spletnih storitev. Če še nimaš uporabniškega imena in gesla, si ustvari nov uporabniški račun na strani www.simobil.si pod povezavo Registriraj se!. Vsaki posamezni telefonski številki pripada le eno uporabniško ime in geslo.

2. Uporaba storitve Mail prek spletne strani ali portala Vodafone live!

Svoj elektronski predal in pošto v njem lahko preveriš in uporabljaš na spletni strani www.simobil.si/live ali portalu Vodafone live! v kategoriji Sporočila & Chat. Če tvoj mobilni telefon to omogoča, si lahko vso elektronsko pošto preneseš prek GPRS povezave tudi neposredno na svoj mobilni telefon.

3. Pregledovanje podatkov v elektronskem predalu na spletni strani

Kot Si.mobilov naročnik izberi storitev Mail na spletni strani www.simobil.si/live in vpiši svoje uporabniško ime in geslo. Ko se prijaviš v svoj elektronski predal, ga lahko začneš uporabljati.

Tvoj elektronski predal je razdeljen na več podpredalov, v katere lahko shranjuješ svoja sporočila. Podpredale lahko vidiš v levem delu elektronskega predala.

Prejeta pošta se shrani v predalu Prejeto. Sporočila v predalu, ki jih še nisi prebral, so označena s krepko pisavo.

V predal Poslano se shranijo vsa sporočila, ki si jih poslal naslovnikom.

V predalu Spam se avtomatsko zbirajo vsa sporočila, ki so sumljivega porekla.

Predal Izbrisana je tvoj koš za vsa izbrisana sporočila, ki jih ne želiš več ali jih ne potrebuješ. Koš lahko po želji izprazniš, s čimer za vedno izgubiš vsa sporočila v njem. Vsa sporočila v elektronskem predalu lahko brišeš ali jih premikaš med podpredali.

V predalu Koledar si lahko zapišeš obveznosti in ostala opravila po dnevih.

Predal Nastavitve je namenjen različnim nastavitvam tvojega elektronskega predala (nastaviš lahko, da ti sistem avtomatsko pošlje sporočilo SMS na tvoj mobilni telefon, ko prejmeš novo elektronsko pošto).

Pod Kvota najdeš vse informaciji o prostoru svojega predala. Ta je ob prvi prijavi omejen na 5 Mb. Če želiš svoj predal povečati, lahko kupiš enega izmed paketov na Vodafone live! pod kategorijo Sporočila in Chat.

Pod Anti-spam lahko nastaviš občutljivost svojega predala za nezaželeno pošto.

Pod POP3 dostop najdeš vse potrebne informacije o nastavitvah in uporabi elektronskega predala s programom Outlook in Mozilla Thunderbird.

Pod Splošno lahko nastaviš svojo identiteto in avtomatski podpis v svojih sporočilih.

Pod Predali lahko dodajaš in odvzemaš število predalov glede na potrebe oz. po želji razvrščanja prejete pošte.

Pod Zunanji e-poštni računi so zbrane informacije, kako preneseš pošto iz drugih elektronskih predalov v elekronski predal, ki si ga odprl na Si.mobilovem strežniku.

Pod Pravila lahko nastaviš posebna pravila za nekatere predale.

Novo sporočilo lahko napišeš s klikom na ikono Novo sporočilo.

Vsa ostala pravila za pošiljanje sporočil in pripenjanje datotek veljajo tudi za posredovanje in odgovarjanje na prejeto pošto. Svoje kontakte lahko shranjuješ, urejaš in uporabljaš za pošiljanje sporočil v Kontaktih (ikona najhnega človeka).

Pod Odjavi se, se odjaviš iz svojega predala.

4. Pregledovanje podatkov v elektronskem predalu prek portala Vodafone live!

Ko si se na spletni strani prvič pravilno registriral in si s tem ustvaril svoj elektronski predal, lahko pregleduješ in uporabljaš Mail tudi prek portala Vodafone live!.

Na Vodafone live! vidiš vse glavne predale enako, kot na spletni strani: Prejeto (predal, v katerem se ti shranjuje prejeta pošta), Poslano (predal, v katerem je shranjena poslana pošta), Spam (predal za neželeno pošto), Izbrisano (predal za izbrisana sporočila) in ikono Novo sporočilo (z njo ustvariš novo sporočilo, dodaš tekst in naslovnika).

Posebnost pregledovanja elektronskega predala na Vodafone live! je, da ne omogoča odpiranja in pregledovanja prejetih priponk; prav tako ni možno pripenjati prilog poslanim sporočilom.

Za dostop do storitve Mail prek Vodafone live! je potrebno plačati naročnino.

Vse informacije v zvezi z uporabo storitve Mail lahko dobiš tudi na brezplačni telefonski številki 080 40 40 40.

Koraki za pregledovanje in/ali uporabo elektronskega predala v okviru storitve Mail so sestavni del Navodil za uporabo storitve Mail, ki so dosegljiva na spletni strani www.simobil.si in na Si.mobilovih prodajnih mestih.

Navodila za uporabo storitve mail.pdf (54 kB)